Verzorging keepershandschoenen

Bij het eerste gebruik zal de foamlaag al ruwe plekken kunnen gaan vertonen. Dit is heel normaal! De grip is dan nog volledig van kracht en zal pas verminderen op het moment dat de foamlaag (vaak 3 tot 4 mm dik) bijna versleten is.

Met het juiste onderhoud heb je langer plezier van jouw keepershandschoenen. De onderstaande punten helpen je om jouw handschoenen op juiste wijze te verzorgen.Voor eerste gebruik 

 1. Leg de handschoenen gedurende een halve dag in een emmer schoon water. Hierdoor zuigt de foam zich goed vol met water.
 2. Knijp de handschoenen voorzichtig uit.
 3. Wikkel de handschoenen in een handdoek en bewaar deze daarin. Zorg ervoor dat de foam van de ene handschoen niet tegen de foam van de andere handschoen komt.
 4. Belangrijk: handschoenen niet in de zon leggen of geheel laten opdrogen.

Gebruik handschoenen tijdens de training 

 1. Tijdens de training worden handschoenen zwaarder belast dan tijdens wedstrijden. Vooral als je op kunstgras traint. Kunstgras is de grootste vijand van keepershandschoenen. Wij adviseren dan ook om tijdens de training oude handschoenen te gebruiken en voor een wedstrijd de nieuwe handschoenen.
 2. Slijtage is vooral afhankelijk van de ‘manier van keepen’ en de ondergronden waar het vaakst op gespeeld wordt, b.v harde en droge velden. Probeer daarom overmatig contact van de foamlaag met de grond zoveel mogelijk te voorkomen. En voorkom het vastgrijpen van het doelnet of het leunen tegen doelpalen met de handschoenen.

Voorbereid naar de wedstrijd of training

 1. Zorg voor de wedstrijd of training (voordat je vertrekt) dat de foam van de handschoenen goed vochtig is. Hierdoor heeft de handschoen meer grip en slijt de handschoen minder snel.
 2. Zorg dat je een bidon met water meeneemt naar je doel. Als de handschoenen droog worden, kun je ze weer vochtig maken.

Na de wedstrijd of training

 1. Spoel na de wedstrijd of training de handschoenen af en laat deze daarna een tijdje in een emmer/bak handwarm water liggen.
 2. Wrijf en knijp de handschoenen voorzichtig schoon in een emmer/bak met handwarm water.
 3. Knijp de handschoenen voorzichtig uit.
 4. Wikkel de handschoenen in een handdoek en bewaar deze daarin tot de volgende wedstrijd. Zorg ervoor dat de foam van de ene handschoen niet tegen de foam van de andere handschoen komt.